Sunday, 28 February 2010

Jualan Amal Pretty Modesty

*STICKY MODE*


Mari membeli sambil beramal :)

Buat amal jariah untuk kawan kak Tini kita, yang disahkan sakit saraf. 30 % daripada dana jualan akan disalurkan untuk membantu dia. Anything counts kan? Mari beramal jariah, sambil membeli busana muslimah kontemporari :)

Tuesday, 23 February 2010

Luahan hati II

We are OK, insya Allah.

Rabbi Yassir Wala Tu 'Aasir.

Di mana ada kepayahan, ada hikmahnya. That's what my husband told me. And he told a story during his high school days. Always, always, always positive thinking.

So right now we are in the midst of preparing back all the documentations. There is a change of plan, the flight is delayed for another 3 weeks.

Untuk Baiti, terima kasih tak terhingga menolong kami di sini. Thanks to your hubby, indefinitely. Kami tahu abang awak mungkin kena ambil EL semalam untuk settlekan surat akak.

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik bercabang tiga
Hancur badan dikandung tanah
Budi yang baik dikenang jua

Thursday, 18 February 2010

Do you need a UK visa for a short visit?

For Aini & Lynn's info. You can check the requirement here by yourself

http://www.ukvisas.gov.uk/en/doineedvisa/

Do I need a UK visa?

No
You will not normally need a visa to come to the United Kingdom for a short visit

You told us:

You are: A national of Malaysia
Purpose of your visit: Visit
Your status: Normally and legally living in Malaysia

Wednesday, 17 February 2010

Panic mode

Korang tau tak aku tengah panik ni? UWAAAA. Bertimbun barang nak sumbat masuk beg.. hikhik

Kuala Lumpur to London

Depart: Kuala Lumpur International Arpt (KUL) , Terminal M 23:55 23 Feb 2010
Arrive: Heathrow (LHR), Terminal 4, London 05:25 24 Feb 2010

London to Manchester

Depart: Heathrow (LHR) , Terminal 1, London 07:10 24 Feb 2010
Arrive: Manchester Intl (MAN), Terminal 3 08:15 24 Feb 2010

Friday, 12 February 2010

Boria kampung pisang


Mujur tak nyanyi Don't Stop Believin' je kat situ. Oh ya, Aini ketua choir, sebab tu tudung dia warna biru lain.

So uncheck my list, makan sushi dan lagho with Geng of 4. Prospek Pretty Modesty makin cerah di UK.. kihkih.

Yes, today is my last day at work!!! YATTA!

You make my (hubby's) day!


GRAND CIRCLE SEAT OK???

Disclaimer: I am not a ticket broker

Thursday, 11 February 2010

Sebelum berangkat..

Saya nak:
  1. Makan durian
  2. Makan sushi
  3. Beli Skin food for myself.. kihkih
  4. Berpoya-poya dengan Geng of 4
  5. Discuss with kak Tini, prospek untuk membuka cawangan Pretty Modesty di sana.. kahkah
  6. Balik kampung saya - tak balik lebih setahun dah ni, UWAAA! (SEMPAT KE TAK NI?)
  7. Beli rempah ratus untuk masak-memasak
  8. Beli berus gigi dan ubat gigi banyak-banyak
Status? Insya Allah terbang 23 haribulan ni.

Tuesday, 9 February 2010

Nasi goreng rice cooker


Sorrylah gambar menyenget, malas den nak edit mengedit. Terbalikkan skrin PC anda untuk melihat gambar betulnya okeh!

Senang jer nak buat, nama pun nasi goreng rice cooker. Sediakan bahan-bahan macam nak masak nasi goreng tu:

1 ulas bawang besar - dikisar
3 ulas bawang putih - dikisar
2 sudu cili boh - nak pedas, tambah lagi
3 sudu mentega (kalau takde, substitute pakai 2 sudu minyak masak)
1 biji telur - tak ada pun, tak per
Mixed vegetables
5 sudu sos tomato - untuk rasa masam-masam manis
5 sudu kicap
Secubit garam

Beras - dibasuh dan diasingkan ke tepi
Air tapisan beras - diasingkan

Langkah-langkahnya:
  1. Tekan butang on rice cooker, ngehngehngeh.
  2. Masukkan mentega. Tutup tudung periuk. Biarkan mentega mencair dan panas.
  3. Masukkan cili boh, bawang besar dan bawang putih yang dikisar. Tutup tudung periuk lagi. Biar sebati dengan mentega.
  4. Masukkan sos tomato, kicap, telur dan garam. Biar sebati.
  5. Masukkan beras yang sudah dibasuh (tanpa air). Gaulkan bahan-bahan sebati.
  6. Masukkan air tapisan beras.
  7. Tutup tudung periuk. Biarkan rice cooker bekerja untuk anda.
  8. Ala-ala menggelegak nasi (jangan takut buka tudung periuk tu), masukkan mixed vegetables. Boleh juga masukkan ikan bilis atau udang kering untuk menambahkan faktor umpphnya!
  9. Let the rice cooker finishes its job.
  10. Ok, nanti dah siap, boleh la makan!

Resipi ni untuk orang yang tak cukup masa melayan anak dan mengemas rumah. Ini resipi Chef Amy Beh tau!

Wednesday, 3 February 2010

*drool*

I think I am in love with Matthew Morrison Glee. Oh yes, I love *ehem* Glee!

Monday, 1 February 2010

Fateh oh Fateh 2

Lahhh.. member tu kena thrush rupanya. Padanlah menjerit-jerit kalau nak menyusu. Ingatkan tak suka susu ibu. Tu pun kak Rokiah dok cakap, ada benda putih dalam mulut. Latch on dah pro sesangat. (kalau nak tau apa itu thrush, sila google ye kengkawan).

Pergi hospital tadi, kak Kiah bagi kain buat wipe mulut free. Kat luar dia kata mahal lor. Aku nak bayar consultation fees, dia cakap tak payah.. kahkah (love you kak Kiah!)

Sambil tu sempat borak ngan kak Kiah pasal ACCA. Hmm hmm, anak dia pun rupanya ada amik ACCA sorang.

Esok I EL, nak kasi Fateh sembuh betul-betul dulu thrush dalam mulut.